Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Stilul interpretativ specific operei italiene, inclus în patrimoniul UNESCO

7 dec. 2023,, 23:30   Externe
2712 0

Stilul interpretativ specific operei italiene a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO, o prestigioasă recompensă pentru această artă cu o vechime de patru secole şi care combină drama istorică şi muzica, informează Reuters.

UNESCO, agenţia culturală a ONU, a precizat miercuri că a inclus opera în categoria patrimoniu cultural imaterial, alături de alte faimoase practici italiene, cum ar fi prepararea pizza, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Opera italiană s-a dezvoltat la sfîrşitul anilor 1500 şi începutul anilor 1600 în Florenţa, la curtea familiei de Medici. Presupune de obicei o intrigă complexă, scenografie elaborată şi virtuozitate interpretativă.

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a salutat decizia UNESCO cu cîteva ore înainte ca aceasta să fie oficializată.

''Este ceva istoric... o mare recunoaştere a operei 'belcanto' ('interpretare frumoasă') în lista patrimoniului imaterial UNESCO şi trebuie să fim mîndri de acest lucru'', a declarat el pentru postul public de radio RAI.


Decizia a fost luată în cadrul Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial, reunit începînd de luni la Kasane, în Botswana.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?