X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Statele Unite investighează scurgerea documentelor secrete despre Ucraina și China

9 apr. 2023,, 10:30   Externe
2665 0

Departamentul de Justiție al SUA a demarat o anchetă cu privire la scurgerea de documente secrete despre Ucraina și China, care ar fi apărut pe rețelele de socializare.

Despre acesta scrie The Washington Post (WP).

„Departamentul a declarat că a luat legătura cu Pentagonul și a lansat o investigație”, se spune în publicație.

Jurnaliștii au studiat zeci de documente, care pot fi fotocopii ale materialelor secrete de la sfîrșitul lunii februarie - începutul lunii martie, care se referă la briefing-uri de informații despre situația din lume și evaluări ale capacităților defensive ale Ucrainei, precum și rapoarte analitice ale SUA privind China și alte țări.

Potrivit unei surse militare a publicației, multe dintre materiale au fost pregătite în timpul iernii pentru șeful statului major comun al SUA, Mark Milley, și alți oficiali de rang înalt al Pentagonului, în timp ce mulți militari americani cu suficientă autoritate au avut acces la ele.


Pentru prima dată, documente secrete despre conflictul din Ucraina au fost scurse de la Pentagon pe 7 aprilie. Fișierele scurse, datate cu începutul lunii martie, conțin și informații despre planurile SUA și NATO de a întări armata ucraineană. P

e 8 aprilie, s-a aflat despre apariția a încă o sută de date americane secrete în rețea. Acestea privesc Ucraina, problemele de securitate națională americană în Orientul Mijlociu și China. Acesta este al doilea lot de date scurse.

The War Zone a scris că serviciile secrete rusești ar putea obține o mulțime de informații despre starea Forțelor Armate ale Ucrainei și intențiile Statului Major General din cauza recentei scurgeri de informații din Pentagon.

3
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?