X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Spatari, despre criza refugiaților: Moldova a primit la ea acasă practic o mică Olandă

15 mar. 2022,, 20:25   Externe
3605 0

De la începutul conflictului militar din Ucraina, în țara noastră au intrat peste 350 de mii de refugiați ceea ce constituie practic o mică Olandă.

Declarația a fost făcută de Marcel Spatari, Ministru al Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4, notează Noi.md

”Pînă în acest moment în țara noastră au intrat peste 350 mii de refugiați. În țară s-au oprit peste 100 de mii, asta înseamnă că fiecare a 4 persoană din țara noastră este un refugiat. Altfel spus ne-am trezit cu o Olandă în Moldova. Însă trebuie de spus că 9 din 10 refugiați sînt cazați de moldoveni la ei acasă”, a declarat ministrul.

Totodată, Spatari a menționat că oamenii i-au îmbrățișat pe refugiați și i-au ajutat necondiționat.

”Oamenii i-au îmbrățișat pe refugiați, cu toate acestea a trebuit să punem la discreția refugiaților spații. La moment sînt deschise 96 de centre de plasament temporar cu aproape 9 mii de locuri, iar la moment sînt ocupate în jur de 5000 de refugiați. Unii refugiați se află în spații temporare. Spațiul de la Manej este un adăpost de urgență”, a mai spus ministrul.


Potrivit lui Marcel Spatari, pînă acum, ca țară, ne-am descurcat foarte bine și ne apreciază foarte mult toate organizațiile internaționale.

”Noi nu avem un departament care să se numească gestiunea criză a refugiaților, dar el a fost creat ad-hoc. În paralel a trebuit să scrim mecanisme, reguli de finanțare, cum o să acoperim cheltuielile. Acest lucru ia destul de mult timp, angajații nu au avut practic weekend în ultimele 3 săptămîni”, a spus Spatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?