X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Șeful Pentagonului, solicitat să răspundă

19 ian. 13:17   Externe
2452 0

Șeful Comisiei pentru Forțele Armate din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Mike Rogers, i-a cerut într-o scrisoare secretarului Apărării, Lloyd Austin, să depună mărturie despre spitalizarea secretă, audierile fiind programate pentru 14 februarie 2024.

Despre aceasta se relatează pe site-ul comisiei.

În scrisoare, congresmanul a menționat că Austin a răspuns în timpul ultimei conversații la unele întrebări, dar cea mai mare parte a rămas fără răspuns deocamdată. În special, Rogers, a spus el, este îngrijorat de refuzul șefului Pentagonului de a vorbi despre faptul că a dat indicații personalului său să nu-l informeze pe președintele Joe Biden sau pe altcineva că se află în spital.

"Congresul trebuie să înțeleagă ce s-a întîmplat și cine a luat decizia de a împiedica dezvăluirea locului unde se află secretarul", a subliniat congresmanul în scrisoare.

De asemenea, Rogers îi cere lui Austin să prezinte o relatare detaliată a transferului atribuțiilor sale către adjuncta Kathleen Hicks, inclusiv motivele acestei decizii, așa cum i-au fost comunicate, precum și acțiunile pe care le-a întreprins sau aprobat în timp ce era spitalizat și o listă a operațiunilor militare desfășurate între 22 decembrie 2023 și 5 ianuarie 2024 în timp ce el nu se afla în exercițiul funcțiunii.


Șeful Pentagonului a fost internat în spital la 1 ianuarie, dar Casa Albă a aflat abia cîteva zile mai tîrziu. O parte din atribuțiile sale au fost transferate adjunctului Hicks. Centrul medical militar național Walter Reed a precizat ulterior că secretarul de stat a fost diagnosticat cu cancer de prostată în decembrie. La 22 decembrie, acesta a fost supus unei prostatectomii, după care a fost externat. Cu toate acestea, la 1 ianuarie, a fost din nou spitalizat din cauza unor complicații - a fost diagnosticat cu o infecție urinară. Austin a fost externat din nou săptămîna aceasta, dar deocamdată lucrează de acasă.

0
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?