X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Șefa Trezoreriei SUA a calificat datoria națională a țării drept "înspăimîntătoare"

26 ian. 19:15   Externe
3123 0

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a calificat drept înspăimîntătoare datoria externă a SUA, care depășește 34.000 de miliarde de dolari.

Ea a făcut această afirmație în cadrul unui discurs la un eveniment organizat de Chicago Economic Club.

"Datoria noastră externă de 34.000 de miliarde de dolari, este o cifră înspăimîntătoare", a spus ea.

Cu toate acestea, ministrul a spus că datoria este "destul de ușor de gestionat", dar că în viitor "vor trebui luate măsuri pentru a ne asigura că deficitul scade". "Este imperativ ca Congresul SUA și administrația prezidențială americană să lucreze în acest sens. În plus, cred că este important să investim în economia noastră", a adăugat ea.

Datoria națională a Statelor Unite reprezintă valoarea datoriei pe care guvernul federal o are față de creditori: aceștia pot fi persoane fizice, cum ar fi cetățeni sau investitori străini, precum și state sau fundații mari. Washingtonul se împrumută pentru a acoperi un deficit bugetar care durează de mai bine de 20 de ani.


La începutul lunii ianuarie, volumul datoriei publice a Statelor Unite a depășit pentru prima dată pragul de 34.000 de miliarde de dolari. Precedentul record al datoriei publice, 33.000 de miliarde de dolari, a fost stabilit de Statele Unite în septembrie 2023. În luna iunie a aceluiași an, Biden a suspendat limita datoriei naționale pînă la 2 ianuarie 2025.9
6
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?