X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Secretarul general al ONU: 2023, cel mai călduros an înregistrat vreodată

30 noi. 2023,, 20:30   Externe
2531 0

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, a declarat astăzi la începutul summitului COP28 privind clima că nivelul mării a atins cote-record, iar anul 2023 va fi cel mai fierbinte din istoria omenirii.

Îndemnînd comunitatea internațională să acționeze și să respecte angajamentele privind clima, Guterres a declarat că recordul ar trebui „să dea fiori reci liderilor mondiali”.

Comentariile sale au fost făcute în timp ce Organizația Meteorologică Mondială a raportat că este „aproape sigur” că în 2023 a fost doborît recordul de temperatură la nivel mondial, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Există temeri că anul 2024 ar putea fi și mai cald din cauza sistemului meteorologic El Niño. Guterres a remarcat că nivelul gheții marine din Antarctica a atins un minim record.

”În acest an, comunitățile din întreaga lume au fost lovite de incendii, inundații și temperaturi caniculare. Încălzirea globală record ar trebui să le dea fiori liderilor mondiali. Și ar trebui să îi determine să acționeze”, a precizat António Guterres.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?