X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Secretarul apărării al SUA urmează să îşi reia atribuţiile marţi

13 feb. 12:31   Externe
1511 0

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, internat la periferia Washingtonului, se recuperează bine după o procedură sub anestezie generală şi ar urma să îşi reia marţi atribuţiile sale, potrivit medicilor săi citaţi într-un comunicat transmis de Pentagon, scrie AFP.

"Prevedem o recuperare reuşită", au scris medicii luni, precizînd că "nu se aşteaptă la o spitalizare prelungită" a şefului Pentagonului, care a fost internat duminică într-o secţie de terapie intensivă pentru o problemă a vezicii urinare, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Starea de sănătate a secretarului apărării este observată îndeaproape după mai multe spitalizări recente ţinute secrete pentru un cancer de prostată.

De această dată, Casa Albă şi Congresul au fost informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de spitalizare, a informat luni purtătorul de cuvînt al acestuia, Pat Ryder.

Începînd de duminică, ora locală 17:00 (22:00 GMT), secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks asigură atribuţiile de şef al Pentagonului.

Purtătorul de cuvînt al Pentagonului, Pat Ryder, nu a putut spune luni dacă Lloyd Austin îşi va relua atribuţiile "de la spital sau acasă".

El a indicat, însă, că o deplasare a secretarului apărării la Bruxelles, planificată pentru această săptămînă, a fost anulată.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influenţeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său care "rămîne excelent".

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?