X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Se va întîmpla în Cehia - ce anunț a făcut președintele acestei țări

2 ian. 16:00   Externe
2515 0

Preşedintele ceh, Petr Pavel, a profitat de ocazia primului său discurs de Anul Nou de la preluarea mandatului pentru a solicita introducerea monedei euro.

"A sosit momentul să începem să facem paşi concreţi care să ducă la îndeplinirea acestui angajament", a declarat luni preşedintele Cehiei. Pentru o ţară cu o economie deschisă şi orientată spre export, care este situată în centrul Europei, moneda unică este "viitorul logic", a spus el.

Fost şef al Statului Major, Petr Pavel se află la conducerea Cehiei din martie 2023, notează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Republica Cehă, o ţară cu aproximativ 10,8 milioane de locuitori, are propria sa monedă, coroana. Praga şi-a luat angajamentul de a adopta moneda euro cînd a aderat la UE acum aproape 20 de ani, dar nu a fost stabilit un orizont de timp.

Guvernul liberal-conservator condus de premierul Petr Fiala nu a reuşit încă să cadă de acord asupra unei date pentru adoptarea monedei euro.


Cu toate acestea, o modificare legislativă care a intrat în vigoare la începutul anului permite companiilor care realizează cea mai mare parte a cifrei de afaceri în euro să îşi păstreze conturile în această monedă. Camera de Comerţ a Cehiei spune că multe companii mari emit deja facturile în euro.

4
5
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?