Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

Scurgerea de gaze din conducta Nord Stream 1 a fost oprită

3 oct. 2022,, 12:00   Externe
2690 0

În conducta avariată Nord Stream 1 presiunea a fost stabilizată, au anunțat autoritățile din Danemarca pe 2 octombrie, adăugînd că scurgerea de gaze naturale a fost acum oprită.

Săptămîna trecută au fost descoperite patru fisuri pe conductele Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică, în apropiere de Danemarca și Suedia, transmite Noi.mdcu referire la Europa Liberă.

Deși niciuna dintre aceste conducte nu era în uz în momentul în care au avut loc presupusele explozii, ele erau pline de gaz care a ieșit la suprafața Mării Baltice începînd cu 26 septembrie.

La 1 octombrie, Agenția daneză pentru energie a anunțat că gazul nu mai curgea din conducta Nord Stream 2.

Trei scurgeri – două în zona daneză și una în zona suedeză – au fost descoperite săptămîna trecută în cele două mari conducte rusești submarine concepute pentru a transporta gaze naturale către Germania. Suedia a anunțat la 29 septembrie că paza sa de coastă a descoperit o a patra scurgere.


Incidentele au loc pe fondul creșterii tensiunilor dintre Europa și Rusia din cauza războiului din Ucraina. NATO și Uniunea Europeană spun că scurgerile au fost cauzate de sabotaj, dar s-au abținut pînă acum să dea vina direct pe Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?