Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Scurgere de informații în Pentagon

5 mar. 10:15   Externe
3845 0

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene din SUA a pledat vinovat pentru că a postat online zeci de documente clasificate în una dintre cele mai importante scurgeri de informații din ultimii ani.

Procurorii recomandă ca Jack Teixeira, în vîrstă de 22 de ani să fie condamnat la o pedeapsă de pînă la 16 ani și opt luni de închisoare.

În timp ce lucra la o bază a Gărzii Naționale Aeriene, el a postat documentele pe Discord, o platformă populară de socializare. Materialul includea hărți, imagini din satelit și informații despre aliații SUA, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Teixeira a pledat vinovat în fața pentru păstrarea și transmiterea intenționată de informații privind apărarea națională. Pentru fiecare cap de acuzare este pasibil de o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare.

Inițial, Teixeira a început să împărtășească informații la sfîrșitul anului 2022 unei mici comunități de pasionați de arme și de armament. În cele din urmă, documentele s-au răspîndit și pe rețele sociale mai mari.


Scurgerea de informații a dus la o anchetă și a determinat Pentagonul să își examineze sistemele de gestionare a informațiilor clasificate.

5
3
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?