X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Scholz a sosit într-o vizită oficială în China

14 apr. 17:20   Externe
2573 0

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit într-o vizită oficială de trei zile în China.

Potrivit Televiziunii Centrale Chineze, cancelarul german este însoțit de o delegație numeroasă de reprezentanți de rang înalt ai unor companii germane renumite, printre care Siemens, Bayer, Mercedes-Benz, BMW și Zeiss.

Prima escală a călătoriei lui Olaf Scholz a fost Chongqing, în sud-vestul Republicii Populare Chineze.

Vizita în RPC a fost a doua vizită a lui Scholz în calitate de șef al guvernului german și prima vizită a unui lider occidental în China în 2024.

Ministerul chinez de Externe a precizat anterior că, pe lîngă Chongqing, Scholz va vizita Shanghai, capitala financiară a Chinei, și se va întîlni cu președintele chinez Xi Jinping și cu premierul Li Qiang de la Consiliul de Stat la Beijing, la 16 aprilie.


Principalul subiect de discuție în timpul vizitei va fi cooperarea economică dintre cele două țări și problemele de interes reciproc.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la încheierea acordului de parteneriat strategic cuprinzător dintre China și Germania.

Partea chineză consideră vizita lui Scholz drept o oportunitate de a consolida încrederea reciprocă, de a aprofunda cooperarea și de a depăși diferențele.

Se așteaptă ca comerțul să fie unul dintre principalele subiecte ale discuțiilor, deoarece China a rămas cel mai mare partener comercial al Germaniei. În 2023, cifra de afaceri din comerțul bilateral dintre cele două țări a depășit 253 de miliarde de euro.

Mai mult de 5.000 de companii germane desfășoară afaceri în China, care a fost cel mai mare partener comercial al Germaniei timp de mulți ani.

1
1
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав