Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Scene halucinante în Parlamentul Albaniei - politicienii au incercat să dea foc sălii de ședințe

5 dec. 2023,, 11:48   Externe
2588 0

Au avut loc scene halucinante în Parlamentul Albaniei. Politicienii din opoziție au venit în ședință cu fumigene și au încercat să dea foc sălii de plen pentru a doua oară în doar două săptămîni.

Întreaga țară se află în mijlocul unei crize politice, după ce mai mulți lideri au fost arestați pentru acuzații de corupție. Opoziția susține că puterea face tot ce poate pentru a o reduce la tăcere.

Deputații opoziției de dreapta au aprins fumigene, au pornit un incendiu pentru a protesta față de decizia majorității socialiste de a organiza doar un vot de principiu asupra bugetului într-o ședință de cinci minute, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

Liderul opoziției și fostul prim-ministru de dreapta, Sali Berisha, a acuzat guvernul că încearcă să reducă opoziția la tăcere. Opoziția cere în plus comisiilor de anchetă să analizeze acuzațiile de corupție care-l vizează pe premierul socialist Edi Rama pe și membrii guvernului său.

Socialiștii se opun cu argumentul că nu o permite Constituția. Liderul opoziției, care își proclamă nevinovăția și acuză o conspirație politică, nu a putut fi arestat în virtutea imunității sale parlamentare.


Acum două săptămîni a avut loc un incident similar. Atunci, parlamentul a întrerupt dezbaterile pentru că mai mulți deputați au provocat un incendiu după ce au aruncat fumigene.

2
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?