Scandal în Japonia după ce mai mulți parlamentari au petrecut în cluburile de noapte de lux

Mai mulți parlamentari japonezi au petrecut în cluburile de noapte de lux pînă noaptea tîrziu, sfidînd astfel restricțiile impuse pentru evitarea răspîndirii pandemiei. Premierul Yoshihide Suga și-a cerut scuze pentru gestul lor, scrie digi24.ro.

Gestul parlamentarilor din coaliția sa de guvernământ scade și mai mult nivelul de încredere în premier și guvern, pe fondul nemulțumirilor legate de modul în care este gestionată pandemia în Japonia.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat tocmai cînd le cerem oamenilor să nu iasă în oraș după ora 20.00 și să evite ieșirile neesențiale. Fiecare parlamentar ar trebui să se comporte astfel încât să obțină încrederea oamenilor", a transmis premierul.

În această lună, Japonia a instituit starea de urgență în Tokyo și în alte zone pentru a încetini creștere bruscă a cazurilor de Covid-19. Măsura include închiderea restaurantelor și a barurilor la ora 20.00, deși în prezent nu există sancțiuni pentru nerespectarea acestei restricții.

„Comportamentul meu a fost neglijent într-un moment în care le cerem oamenilor să aibă răbdare", a declarat presei parlamentarul democrat Jun Matsumoto.


Matsumoto a vizitat două cluburi de noapte din elegantul cartier Ginza din Tokyo, după ce a luat masa la un restaurant italian.

De asemenea, Kiyohiko Toyama, parlamentar al coaliției aflate la putere, și-a cerut scuze după ce tabloidul Shukan Bunshun a scris despre vizita lui la un club de noapte de lux.

Gestul parlamentarilor a fost aspru sancționat pe Twitter de mai mulți utilizatori. Oamenii și-au exprimat furia față de gestul politicienilor și au cerut demisia lor. frustrarea.

„Este doar o chestiune de timp înainte să explodeze furia publică", a scris un utilizator Twitter.

„Sînt foarte proști. Nu se gîndesc la ceea ce fac și la modul în care îi vede publicul? Dacă nu o fac, nu sunt demni să reprezinte oamenii", a scris altul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load