Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Rusia a primit din partea SUA propuneri privind stabilitatea strategică

25 oct. 2023,, 20:45   Externe
3213 0

Rusia a primit din partea Statelor Unite propuneri neoficiale privind stabilitatea strategică, iar Moscova este în curs de studiere a acestora.

Despre aceasta a declarat reporterilor ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

"Așa este. Sub formă de document neoficial. Adică pe hîrtie, dar sub forma unui memorandum neoficial", a declarat Ryabkov, comentînd informațiile privind primirea de către Rusia a unor propuneri privind stabilitatea strategică și controlul armamentului din partea Statelor Unite.

Întrebat dacă Moscova este pregătită să le analizeze, Ryabkov a spus: "Facem acest lucru acum într-un format interdepartamental". "Nu există elemente inedite acolo. Este o poziție cunoscută, este doar adunată. O studiem într-o manieră calmă și vom răspunde americanilor la momentul potrivit. Sub ce formă - este prematur să spunem încă", a adăugat ministrul adjunct de externe rus.

Întrebat dacă acest lucru ar putea fi considerat un fel de reluare a dialogului, Ryabkov a spus: "Nu. Ei își propun să pună pe o bază sistematică desfășurarea dialogului pe tema stratstabilității și a controlului armamentului și să o facă în mod izolat de tot ceea ce se întîmplă." "Noi nu sîntem pregătiți pentru așa ceva. Pentru că noi credem că, fără schimbări în cursul ostil profund fundamental față de Rusia din partea Statelor Unite, este pur și simplu imposibil să se revină la un dialog privind stratstabilitatea, inclusiv START (Tratatul de reducere a armelor strategice) și alte subiecte, așa cum a fost practicat înainte", a declarat viceministrul.

10
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?