X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

România a convenit asupra măsurilor de întărire a apărării

22 feb. 12:15   Externe
2049 0

Consiliul Naţional de Apărare a României a convenit asupra „măsurilor de întărire a forţelor armate române” în contextul atacurilor asupra teritoriului ucrainean de lîngă graniţa cu România.

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al președintelui României, informează Adevărul European.

Membrii Consiliului Național de Apărare al României au declarat că țara se bucură de sprijinul NATO pentru protejarea securității în regiunea Dunării și litoralul Mării Negre, dar acest lucru „trebuie însoțit de întărirea propriilor eforturi de consolidare a apărării naționale”.

„În acest scop, membrii Consiliului au dispus adoptarea unor măsuri de consolidare a Forțelor Armate Române, în special prin asigurarea unui cadru legal adecvat, care să răspundă nevoilor de apărare ale României în contextul actual”, se arată în comunicat.

De asemenea, autoritățile române au decis să continue demersurile diplomatice pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a oferi sprijin multidimensional acestei țări.


„România va continua să lucreze cu aliații pentru a asigura forțe de descurajare și apărare NATO fiabile și eficiente, pentru a crește prezența Alianței în țara noastră și pentru a sprijini partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova”, a adăugat serviciul de presă al președinției române.

4
2
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?