Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Roiuri de lăcuste au înnegrit cerul din Mexic

10 dec. 2023,, 04:30   Externe
2401 0

Roiuri de lăcuste au acoperit cerul, iar localnicii din sud-estul Mexicului au descris acest fenomen ca fiind "sfîrșitul lumii".

Locuitorii din sud-estul Mexicului au intrat în stare de șoc după o invazie de lăcuste de proporții biblice care a acoperit cerul regiunii, ceea ce i-a determinat pe mulți - inclusiv presa locală - să evoce pasaje din cărțile sfinte.

Fenomenul a avut loc în Mérida și în localitatea învecinată Sinanché, în zona Yucatan, autoritățile locale luptîndu-se pentru a face față insectelor.

Luna trecută, au fost înregistrate roiuri în Orientul Mijlociu și în Africa, potrivit Organizației Națiunilor Unite, notează Noi.md cu referire la adevarul.ro.

În mod obișnuit, roiurile de lăcuste se dezvoltă din cauza lipsei de hrană - roiurile permit insectelor să se înmulțească fără întrerupere, potrivit ONU, care a precizat că schimbările climatice pot fi un factor declanșator.


Universitatea din Cambridge a anunțat că lăcustele au tendința de a ataca zonele cu vegetație în timpul secetei. Yucatanul se numără printre acestea.

0
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?