Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Rînd de peste trei mii de camioane la granița dintre Polonia și Ucraina

16 feb. 16:15   Externe
1961 0

Peste trei mii de camioane stau la coadă la granița dintre Polonia și Ucraina din cauza blocadei fermierilor polonezi. Despre acest lucru a declarat reprezentantul Serviciului de Stat Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko.

El a precizat că începînd cu dimineața zilei de 16 februarie, la graniță au fost blocate cinci puncte de control.

"Este vorba despre punctele de control "Yagodin", "Rava-Russkaya", "Shegini", "Ustilug", "Ugrinov". De pe partea cealaltă a frontierei, pe toate aceste direcții, stau la coadă 1400 de camioane, cele mai multe - la punctele de control "Yagodin" și "Rava-Russkaya". Cel mai mic număr de camioane se află la punctele de control Ustilug și Ugrinov", a declarat Demcenko.

Potrivit lui, șoferii și transportatorii încearcă să traverseze frontiera la acele puncte de control unde acest lucru este posibil, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Reprezentantul Serviciului de Stat Grăniceri al Ucrainei a declarat că cozile sînt în creștere, în timp ce numărul punctelor de trecere a frontierei rămîne mic. În special, în direcția punctului de trecere a frontierei "Yagodin", în ultima zi au trecut frontiera doar 145 de camioane în ambele direcții.


Joi, 15 februarie, prim-ministrul Denis Șmîgal discutat telefonic cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, despre situația de la frontieră,

10
4
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?