X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Rezultatele întîlnirii liderilor în „formatul Normandia” la summitul de la Paris

10 dec. 2019,, 08:18   Externe
4357 2

Întîlnirea liderilor țărilor în format normand - președintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Vladimir Zelenski, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel - s-a încheiat la Paris cu o conferință de presă comună.

Participanții la ședință au făcut un comunicat, au vorbit despre rezultatele summitului și au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Participanții la summit-ul în format Normandia de la Paris au adoptat o declarație finală în care, în special, au pledat pentru introducerea unor modificări în constituția Ucrainei pe baza ”formulei Steinmeier” și și-au exprimat angajamentul de a stabili un armistițiu cu drepturi depline în Donbass pînă la sfîrșitul anului 2019.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a spus că negocierile liderilor „în format normand” au avut succes. El a subliniat că în cadrul summitului a avut loc prima întîlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat pozitiv summitul, adăugînd că părțile au reușit să depășească „timpul plin de viață” în procesul de soluționare pașnică a conflictului din Donbass.


Președintele rus Vladimir Putin a relata despre o „încălzirea” în situația cu soluționarea crizei din Ucraina. În opinia sa, procesul se dezvoltă într-o direcție bună.

Vorbind despre următoarea întîlnire a liderilor în format Normandia, Macron a spus că noul summit ar trebui să aibă loc peste patru luni. Ulterior, un purtător de cuvînt al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că următorul „Summit normand” va avea loc la Berlin.

Liderul ucrainean Vladimir Zelenski a menționat că „nu sînt stabilite nici un fel de condiții pentru următorul summit”, dar consideră că în cadrul reuniunii de la Paris multe probleme nu au putut fi rezolvate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав