TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rezultatele întîlnirii liderilor în „formatul Normandia” la summitul de la Paris

Rezultatele întîlnirii liderilor în „formatul Normandia” la summitul de la Paris

Întîlnirea liderilor țărilor în format normand - președintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Vladimir Zelenski, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel - s-a încheiat la Paris cu o conferință de presă comună.

Participanții la ședință au făcut un comunicat, au vorbit despre rezultatele summitului și au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Participanții la summit-ul în format Normandia de la Paris au adoptat o declarație finală în care, în special, au pledat pentru introducerea unor modificări în constituția Ucrainei pe baza ”formulei Steinmeier” și și-au exprimat angajamentul de a stabili un armistițiu cu drepturi depline în Donbass pînă la sfîrșitul anului 2019.


Președintele francez, Emmanuel Macron, a spus că negocierile liderilor „în format normand” au avut succes. El a subliniat că în cadrul summitului a avut loc prima întîlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat pozitiv summitul, adăugînd că părțile au reușit să depășească „timpul plin de viață” în procesul de soluționare pașnică a conflictului din Donbass.

Președintele rus Vladimir Putin a relata despre o „încălzirea” în situația cu soluționarea crizei din Ucraina. În opinia sa, procesul se dezvoltă într-o direcție bună.

Vorbind despre următoarea întîlnire a liderilor în format Normandia, Macron a spus că noul summit ar trebui să aibă loc peste patru luni. Ulterior, un purtător de cuvînt al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că următorul „Summit normand” va avea loc la Berlin.

Liderul ucrainean Vladimir Zelenski a menționat că „nu sînt stabilite nici un fel de condiții pentru următorul summit”, dar consideră că în cadrul reuniunii de la Paris multe probleme nu au putut fi rezolvate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load