Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Republicanii au invocat noi dovezi privind legăturile lui Biden cu afacerile fiului său

27 sep. 2023,, 12:15   Externe
2192 0

Congresmenii republicani au primit noi dovezi că liderul american Joe Biden, contrar afirmațiilor sale, a fost implicat în afacerile fiului său Hunter în China.

O astfel de declarație a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy (republican din statul California).

După cum a menționat parlamentarul, noile date arată că "președintele Biden i-a mințit din nou pe americani". "După cum tocmai am aflat, cînd era vicepreședinte și a călătorit în China în 2013 cu avionul vicepreședintelui, fiul său Hunter Biden era cu el", a declarat McCarthy. El a precizat că fiul actualului lider american a călătorit în Republica Populară Chineză pentru a se întîlni cu omul de afaceri chinez Jonathan Li.

"După cum am aflat astăzi, atunci cînd Biden a candidat la președinție, cînd a susținut în fața poporului american că familia sa nu a primit niciodată bani din China, acest lucru nu era adevărat. Am aflat astăzi că au existat două cecuri trimise de la Beijing de Jonathan Lee lui Hunter Biden, adică 250.000 de dolari, știți care a fost adresa? Era casa lui Joe Biden", a subliniat congresmanul. El a recunoscut că Hunter Biden nu locuia la acea vreme în acea casă din statul Delaware, ci în California.

După cum a subliniat McCarthy, avocatul familiei Biden asigurase anterior că "nu au primit niciodată fonduri de la acest om". "A fost o minciună", a precizat republicanul. "Acum am aflat că Joe Biden nu numai că s-a împrietenit cu acest bărbat, dar a scris scrisori de recomandare pentru colegiul copiilor săi", a adăugat el. "Așa că afirmația președintelui că nu a primit niciodată fonduri din China nu era adevărată. Nu au primit doar bani, ci au primit bani folosind adresa lui Joe Biden, care era vicepreședinte la acea vreme", a mai spus republicanul.


James Comer (republican din Kentucky), președintele Comisiei pentru supraveghere și responsabilitate din Camera Reprezentanților din SUA, a declarat la 26 septembrie că informațiile au fost obținute de la reprezentanții băncii pe baza unei solicitări din partea legislatorilor.

McCarthy a declarat la 11 septembrie că a decis să inițieze o anchetă oficială înainte de a se anunța un eventual vot privind punerea sub acuzare a lui Biden. Parlamentarul a precizat că ancheta va încerca să stabilească dacă liderul american în exercițiu a beneficiat de pe urma afacerilor fiului său Hunter Biden.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?