Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Putin pregătește o ofensivă de amploare după viitoarele alegeri

2 dec. 2023,, 12:00   Externe
4089 1

Armata rusă ar putea lansa o ofensivă de amploare în Ucraina după victoria așteptată a lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din martie 2024.

Despre aceasta relatează CNN cu referire la informații ale serviciilor de informații occidentale, transmite Noi.md cu referire la haqqin.az.

Ofensiva militară rusă, potrivit experților, s-ar putea confrunta cu o rezistență tenace din partea Forțelor Armate ale Ucrainei. "Ucraina va avea avantajul unui apărător, iar în acest sens își arată forța", a declarat un oficial occidental de rang înalt într-un interviu acordat CNN.

În pofida eșecurilor în contraofensivele din sud și est, armata ucraineană a înregistrat progrese semnificative în alte părți. Atacurile Ucrainei asupra flotei rusești din Marea Neagră cu ajutorul rachetelor cu rază lungă de acțiune, inclusiv Storm Shadow, și a dronelor maritime au ajutat la deschiderea căilor maritime pentru transportul de cereale și alte bunuri importante, ceea ce este important pentru economia Ucrainei.

Cu toate acestea, agențiile de informații occidentale avertizează că, pînă la jumătatea anului 2024, situația de pe cîmpul de luptă ar putea cunoaște o încetinire, ceea ce ar putea duce la un "conflict înghețat" pe care mulți îl consideră favorabil lui Putin.

8
7
1
4
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?