Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Putin: „Lumea trebuie să se schimbe”

26 feb. 2023,, 10:30   Externe
3911 0

Lumea trebuie să se schimbe, dar Rusia este împotriva construirii unei lumi noi în interesul unei singure țări – Statele Unite.

Este o afirmație a președintelui rus Vladimir Putin dintr-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-1 pentru programul Moscova, Kremlin, Putin, răspunzînd la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

Potrivit șefului statului rus, Rusia înțelege că, după prăbușirea URSS, situația din lume se schimbă, apar noi centre de putere.

"Bineînțeles, acest lucru ar trebui să influențeze și construirea, prioritățile în construirea relațiilor internaționale. Bineînțeles, desigur. Dar cum, căci nu există Uniunea Sovietică? Nu. Ori de cîte ori am spune că Rusia este succesoarea de drept a URSS... în sens de drept așa și este, dar aici nu vorbim de maxime legale, ci de potențiale. Rusia de astăzi are un alt potențial. Înțelegem acest lucru și sîntem de acord că lumea trebuie să se schimbe", a explicat Putin.

El a adăugat că Rusia nu intervine niciodată în acest lucru, inclusiv în ONU, gîndindu-se la reforma sa. „Dar la ce ne opunem? Sîntem împotriva construirii unei lumi noi, care se conturează, doar în interesul unei singure țări, în cazul de față al Statelor Unite. Ei vor să facă tocmai asta, vă asigur, toți își dau seama de acest fapt", a subliniat președintele rus.

38
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?