Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Protestul fermierilor spanioli ia amploare

7 feb. 15:18   Externe
1793 0

Fermierii spanioli au blocat intrarea în portul Castellion din regiunea Valencia. Protestul e parte dintr-unul mult mai amplu care se desfășoară în mai multe regiuni. La nord, în Catalonia, coloane de tractoare se îndreaptă spre Barcelona, iar forțele de ordine sînt în alertă.

Peste 1.000 de fermieri se îndreaptă spre Barcelona din mai multe direcții. Este cea mai mare mobilizare a agricultorilor, care vor să blocheze Barcelona. Este a doua zi a protestului național al fermierilor, prin care aceștia se solidarizează cu acțiunile din Europa, transmite Digi24.

Sînt proteste în șapte regiuni ale Spania. La fel ca şi colegii lor din Franţa, Belgia, Italia şi Portugalia, fermierii spanioli se plîng de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor. Ei susţin că regulile care sînt impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decît fermierii din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE.

În ultimele zile, blocajele instituite de fermieri în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia. Fermierii spanioli au blocat și marţi traficul pe unele dintre cele mai importante autostrăzi, alăturîndu-se omologilor europeni care protestează faţă de costurile mari, birocraţie şi concurenţa din ţările non-UE.

"Cu nuanţe diferite, la nivelul întregii Uniuni Europene, avem aceleaşi probleme", a spus Donaciano Dujo, vicepreşedintele ASAJA, una dintre cele mai mari asociaţii ale fermierilor spanioli.


ASAJA şi alte sindicate ale fermierilor au cerut organizarea de proteste începînd încă de joi, însă mulţi fermieri au ieşit pe străzi cu tractoarele marţi, creînd blocaje în trafic în întreaga ţară, din Sevilia şi Granada în sud şi pînă la Girona, în apropiere de graniţa cu Franţa, au precizat responsabilii care se ocupă de gestionarea traficului.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?