X 
Cutremure stiri: 508

Prosciutto italian, în pericol din cauza pestei porcine

14 sep. 23:01   Externe
4715 0

Alimentul care nu lipsește din platourile italiene, iar în ultima perioadă se întîlnește des și pe masa moldovenilor, prosciutto, ar putea să dispară. Italia se confruntă cu cel mai mare focar de pestă porcină din ultimii 60 de ani.

Carnea pentru friptură ar putea ajunge și ea pe listă, informează observatornews.ro.

Potrivit sursei, emblema culinară a Italiei, este atît de importantă pentru autorităţi, încît armata a fost trimisă să vîneze mistreți. Producţia de prosciutto şi cîrnați generează peste opt miliarde de euro pe an.

În ultimele două luni, pesta porcină a afectat peste 25 de ferme din regiunile italiene Lombardia și Emilia-Romagna, ceea ce a determinat uciderea a peste 50 de mii de porci, transmite Revista-Ferma.ro

În 2023 s-a înregistrat o creștere de cinci ori a numărului de focare de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici din UE, comparativ cu 2022, potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

0
0
0
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав