X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Proiect de lege într-o țară UE - fără motociclete și scutere pe timp de noapte

11 feb. 13:20   Externe
2227 0

La Paris, Franța, a fost propusă introducerea unei interdicții de circulație pentru motociclete și scutere cu motor termic între orele 22:00 și 7:00.

Propunerea a fost inițiată de Pierre-Yves Bourzanel, consilier de opoziție la Paris. Argumentele pentru această propunere includ nivelul ridicat de zgomot, „mai mult de 80% dintre locuitorii din Paris se plîng de zgomot în fiecare zi”, conform declarațiilor lui Pierre-Yves Bourzanel, precum și emisiile poluante generate de aceste vehicule.

Pentru a evalua fezabilitatea măsurii, s-a sugerat realizarea unui experiment pe o perioadă de un an. Paris se numără printre orașele care nu au luat măsuri în acest sens, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Cu toate acestea, în diverse orașe din întreaga lume, există deja restricții referitoare la circulația scuterelor și a motoarelor cu ardere, fie că acestea se limitează la anumite intervale orare sau sînt interzise complet.

Un exemplu în acest sens este capitala Spanie, Madrid, unde unele categorii de vehicule cu două roți, conform reglementărilor care țin cont de emisiile generate de aceste vehicule, nu au voie să circule între orele 7:00 și 22:00.


11
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?