Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Primul transplant de ochi din lume efectuat cu succes de chirurgi din SUA

22 noi. 2023,, 00:30   Externe
1997 0

Un grup de chirurgi din SUA au efectuat cu succes primul transplant de ochi din lume. Aproape toată fața pacientului, inclusiv ochiul stîng, a fost distrusă într-un accident care a implicat linii electrice de înaltă tensiune.

Bărbatul în vîrstă de 46 ani ce a avut de suferit în urma traumatismului a beneficiat în luna mai de o intervenție chirurgicală reconstructivă pentru față, iar concomitent acestuia i s-a efectuat procedura de transplantare a globului ocular, transmite Radio Moldova.

La cîteva luni distanță chirurgii pot spune că operația ce a durat 21 de ore, a fost una de succes.

Conform euronews.com, transplanturile de anumite componente ale ochiului, sînt de obicei efectuate pentru a trata unele tipuri de pierdere a vederii. Dar transplantarea întregului ochi, a globului ocular, a alimentării sale cu sînge și a nervului optic care se conectează la creier este o procedură mult mai experimentală.

„Nu pretindem că vom restabili vederea”, a spus doctorul Eduardo Rodriguez, șeful chirurgiei plastice, care a condus transplantul.


„Dar nu există nicio îndoială în mintea mea că sîntem cu un pas mai aproape”, a adăugat el.

Pacientul încă nu și-a restabilit vederea, dar medicii efectuază constant investigații și observă progrese în transmiterea impulsurilor nervoase, formarea imaginilor vizuale și mișcarea ochiului.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?