Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Preţurile locuinţelor în Germania au scăzut - care ar fi cauza

23 iun. 2023,, 21:17   Externe
3046 0

Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut cu 6,8% în primul trimestru din 2023. Costurile mai mari ale creditelor ipotecare descurajează cumpărătorii.

Scăderea preţurilor locuinţelor este cel mai recent semn al problemelor de pe piaţa imobiliară rezidenţială germană, unde construcţia de locuinţe este, de asemenea, în încetinire. Doar 21.200 de apartamente au fost aprobate pentru construcţie în aprilie, cu 31,9% mai puţin decât în anul precedent. Aceasta a fost cea mai mare scădere din martie 2007, transmite Noi.md cu referire la mediafax.ro.

"Cererea mai scăzută din cauza costurilor de finanţare mai mari şi inflaţia ridicată sunt, probabil, în continuare principalele motive pentru declinul preţurilor de achiziţie", a transmis Biroul federal de statistică.

Biroul de statistică a precizat că preţurile au scăzut în primul trimestru atât în oraşe, cât şi în zonele rurale, deşi au scăzut mai puternic în zonele urbane. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în cele mai mari şapte oraşe din Germania, Berlin, Hamburg, Munchen, Köln, Frankfurt, Stuttgart şi Düsseldorf, unde preţurile pentru locuinţele unifamiliale şi bifamiliale au scăzut cu 10,4%, iar cele pentru apartamente au scăzut cu 6,4%.


Datele arată că mulţi germani nu-şi mai permit să cumpere o casă sau un apartament, ceea ce duce la scăderea numărului de tranzacţii imobiliare. Cererea de credite ipotecare este în scădere din mai 2022, deşi a existat o uşoară revenire în martie.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?