Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Preşedintele german, lăsat să aştepte la uşa avionului 30 de minute în Qatar

30 noi. 2023,, 14:00   Externe
2769 0

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier a fost lăsat la uşa avionului său Airbus A350 timp de aproape 30 de minute după aterizarea sa în Qatar, relatează dpa, citat de Agerpres.

Pe aeroport fusese întins covorul roşu pentru liderul german şi o gardă militară se pregătea să prezinte onorul, dar nu a putut fi găsit niciun reprezentant al ţării gazdă.

Ambasadorul Germaniei în Qatar, Lother Freischlader, a rămas tot acest timp alături de şeful statului german, care stătea cu braţele încrucişate la uşa avionului.

În cele din urmă a sosit un reprezentant al Qatarului, ministrul de stat pentru afaceri externe, Sultan bin Saad Al Muraikhi.
Steinmeier a putut pleca apoi la întîlnirea sa cu emirul Tamim bin Hamad Al Thani.

Qatarul este ultima escală a turneului preşedintelui german în Orientul Mijlociu, care a mai cuprins Israel şi Oman. Doha a devenit un mediator-cheie în conflictul dintre Hamas şi Israel, aminteşte dpa.


Motivul pentru care s-a petrecut acest neobişnuit episod diplomatic este neclar. Avionul preşedintelui a aterizat puţin mai devreme decît era prevăzut în programul ofici

6
9
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?