Transnistria stiri: 1366
Eurovision stiri: 499

Presa rusă: Putin urmează să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale peste o lună

3 oct. 2023,, 16:10   Externe
2529 0

Vladimir Putin ar urma să-și anunțe candidatura la alegerile din martie 2024 în timpul unei conferințe programate în noiembrie, scrie ziarul rus Kommersant, care citează oficiali din administrația prezidențială.

O victorie la acest scrutin i-ar asigura puterea președintelui rus pînă în 2030.

Potrivit surselor Kommersant, există mai multe scenarii prin care să fie anunțată candidatura lui Vladimir Putin la alegerile din primăvară, urmînd ca el însuși să aleagă varianta finală. Pînă acum, au fost trasate deja temele campaniei electorale, pe ideile că „Rusia este o civilizație aparte”, „o familie de familii” pentru care valorile tradiționale primează, o țară „atacată de inamici”, dar care va rezista datorită societății puternice. Una dintre variante este că Vladimir Putin să-și anunțe candidatura la deschiderea forumului internațional „Rusia”, din noiembrie, eveniment la care vor fi reprezentate toate regiunile rusești, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro

Putin a preluat președinția de la Boris Elțîn în ultima zi a anului 1999 și a condus Rusia pentru cea mai lungă perioadă de la Iosif Vissarionovici Stalin încoace. El a depășit mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev (conducător al Uniunii Sovietice în perioada 1964-1982), transmite Reuters. Putin împlinește 71 de ani pe 7 octombrie. În timp ce mulți diplomați, spioni și oficiali au declarat că se așteaptă ca Putin să rămînă la putere pe viață, nu a existat încă nicio confirmare a planurilor sale de a candida la scrutinul prezidențial din 2024.

Luna trecută, Vladimir Putin a declarat că va face un anunț cu privire la planurile sale doar după ce parlamentul va convoca alegerile prezidențiale care, conform legii, trebuie să aibă loc în decembrie. Tot luna trecută, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a afirmat că, dacă Putin va decide să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, atunci nimeni nu va putea să concureze cu el.

18
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?