Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Premierul ungar continuă să se opună aderării Ucrainei la UE

8 dec. 2023,, 18:15   Externe
869 0

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a rămas ferm în opoziția sa față de admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană, numind-o „coruptă", cu o săptămînă înainte ca liderii blocului comunitar să ia o decizie privind începerea discuțiilor cu Kievul pentru aderarea la blocul comunitar.

„Ungaria este un vecin al Ucrainei... știm exact ce se întîmplă”, a declarat Orbán pentru publicația franceză Le Point într-un interviu publicat vineri. „Ucraina este cunoscută ca fiind una dintre cele mai corupte țări din lume. Este o glumă!", a spus el, transmite Moldova1.

„Nu putem lua decizia de a începe un proces de negocieri de aderare”, a mai spus Orbán.

Liderii UE urmează să se reunească la Bruxelles săptămîna viitoare pentru a lua două decizii istorice privind Ucraina: aprobarea unui plan de începere a discuțiilor privind aderarea Kievului la blocul celor 27 de națiuni și deblocarea unui ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina.

Cu toate acestea, umbra lui Orbán planează asupra summitului, deoarece liderul ungar s-a opus cu fermitate deschiderii negocierilor de aderare pentru Ucraina - în ciuda faptului că Comisia Europeană a dat undă verde în noiembrie - și a amenințat că va folosi dreptul de veto al Ungariei pentru a bloca plata fondurilor de ajutor.


În ceea ce Le Point a declarat că a fost primul interviu acordat de Orbán în Franța din 2015, liderul ungar și-a menținut poziția, calificînd planul UE de a începe negocierile de aderare drept o „decizie proastă”. Ucraina nu este pregătită să adere la UE, a spus Orbán, în ciuda declarației Comisiei.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?