Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Premieră pentru Singapore - un ministru, acuzat în mod oficial de corupţie

18 ian. 21:30   Externe
2879 0

Un ministru din Singapore a fost acuzat în mod oficial de corupţie, ceea ce reprezintă o premieră pentru oraşul-stat din Asia. Demnitarul a demisionat din funcţie. El respinge toate acuzaţiile.

Ministrul Transporturilor din Singapore, S. Iswaran, şi-a dat demisia joi după ce a fost acuzat de corupţie, a anunţat biroul premierului. El este primul ministru în funcţie care a fost acuzat de o infracţiune.

Acuzaţiile împotriva lui Iswaran fac parte din cea mai mare anchetă de corupţie care a vizat Partidul Acţiunea Poporului (PAP) din Singapore, aflat la guvernare în ultimele decenii, notează Noi.md cu refferire la mediafax.ro.

Iswaran se confruntă cu 27 de acuzaţii, inclusiv corupţie şi obstrucţionare a justiţiei, a declarat procurorul-şef Tan Kiat Pheng. Ministrul demisionar a pledat nevinovat.

Scandalurile de corupţie, în special cele la nivel înalt, sînt rare în Singapore. Oficialii sînt plătiţi bine pentru a descuraja corupţia. Salariul mediu anual al miniştrilor este de aproximativ 1,1 milioane de dolari Singapore (aproape 834.000 de dolari americani).


Oraşul-stat are o imagine foarte bună în ceea ce priveşte guvernarea fără corupţie. În prezent Singapore este pe locul 5 în lume în clasamentul mondial întocmit de Transparency International.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?