X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Posibilul succesor al președintelui Ungariei: ce arată sondajele

15 feb. 14:00   Externe
1998 0

Béla Merkely ar putea deveni noul președinte al Ungariei după demisia lui Katalin Novak în urma unui scandal. În afară de el, este măsurată şi popularitatea lui Tibor Navracsics și Kristóf Szalay-Bobrovniczky prin sondaje telefonice care au început joi.

Încă de joia trecută, adică cu mult înainte ca Novák să anunțe că va demisiona din funcția de preşedinte al Ungariei, indicele de popularitate și familiaritate al mai multor persoane potențiale a început să fie măsurat prin anchete telefonice.

În chestionarul de joi apar numele ministrului Dezvoltării Teritoriale, Tibor Navracsics, al ministrului Apărării Naționale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky și al rectorului Universității Semmelweis din Budapesta, Béla Merkely, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Printre posibilii candidați se află şi numele lui László Trócsányi, ministrul care a condus primul Cabinet al premierului Victor Orban.

Katalin Novàk a demisionat din funcția de președintă a Ungariei, în urma unei controverse majore legate de graţierea unui condamnat.

0
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?