X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Polonia livra arme Ucrainei, în baza contractelor deja semnate

21 sep. 2023,, 17:14   Externe
1860 0

Guvernul polonez a precizat că intenţionează să livreze arme Ucrainei, în conformitate cu angajamentele sale, după confuzia iniţială provocată de declaraţiile făcute de premierul Mateusz Morawiecki miercuri seară.

„În legătură cu întrebările despre livrările de arme, aş dori să vă informez că Polonia doar efectuează livrările de muniţii şi armament convenite anterior, inclusiv pe cele rezultate din contracte semnate cu Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller, citat de digi24.ro

Printre aceste angajamente se află cel mai mare contract extern încheiat de industria de apărare poloneză după 1989 - livrarea de obuziere Krab. De asemenea, Muller a criticat Kievul, spunând că Ucraina a făcut recent o serie de „gesturi diplomatice şi declaraţii care sunt absolut inacceptabile”. Anterior, au existat speculaţii legate de comentariile premierului Morawiecki despre livrările de arme către Kiev, pe fondul disputei privind interdicţia decisă de Polonia asupra importurilor de cereale provenite din Ucraina.

În timpul interviului pentru Polsat News, şeful executivului polonez a fost întrebat dacă ţara sa va continua să sprijine Ucraina cu arme şi ajutor umanitar în pofida disputei legate de cereale. „Deja nu mai transferăm niciun fel de arme către Ucraina, dar ne echipăm cu cele mai moderne arme”, a răspuns Mateusz Morawiecki. El a subliniat că Polonia îşi sporeşte masiv comenzile pentru arme şi că forţele armate poloneze vor trebuie să fie modernizate astfel încât Polonia să aibă una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa.

3
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?