Preşedintele stiri: 3021

Piețele americane s-au prăbușit în urma căderii rețelei sociale Facebook

5 oct. 11:00   În lume
1279 0

Piețele americane s-au prăbușit după căderea Facebook și a altor rețele sociale. La licitația de luni, 4 octombrie, principalii indici au scăzut: indexul S&P 500 a scăzut cu 1,3 la sută, Nasdaq 100 a scăzut cu mai mult de 2 la sută, Dow Jones - cu aproape 1 la sută, NYSE Composite - cu 0,73 la sută. Potrivit Wall Street Journal, piața a fost trasă în jos de acțiunile companiilor tehnologice.

Așa-numitele companii FANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google) au pierdut în total 243 miliarde de dolari peste noapte. Publicația notează că aceasta a fost cea mai mare pierdere de piață din octombrie 2020. Alphabet pierdut mai mult de 3 la sută, Amazon - 2,85 la sută, Netflix - 2,6%, Apple - 2,4 la sută, Microsoft - un pic mai mult de 2 la sută, transmite Noi.md.

Cel mai mult au avut de suferit acțiunile Facebook: la închiderea tranzacțiilor, acțiunile gigantului tehnologic s-au prăbușit cu mai mult de 5 la sută, capitalizarea a scăzut cu 50 de miliarde de dolari. Iar directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg au pierdut 6,6 miliarde de dolari pe fondul întreruperilor în activitatea rețelelor sociale Facebook și Instagram, precum și a mesagerului WhatsApp.

Anterior s-a anunțat că în seara zilei de 4 octombrie, mii de utilizatori din întreaga lume s-au plîns de întreruperi în activitatea mesagerului WhatsApp, precum și a rețelelor de socializare Facebook și Instagram. În urma acestei întreruperi masive, utilizatorii au anunțat probleme în activitatea Twitter, Google și Amazon. Restabilirea activității serviciilor a fost posibilă abia peste cîteva ore.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X