X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Peskov: "Rusia rămîne dispusă să discute despre reglementarea situației din Ucraina"

5 dec. 2023,, 16:30   Externe
2156 0

Kremlinul a declarat că Rusia rămîne pregătită pentru discuții privind soluționarea crizei ucrainene și a reamintit că acestea au fost întrerupte de Kiev.

"Președintele a spus în repetate rînduri că principalul lucru pentru noi este să ne atingem obiectivele [privind criza ucraineană]. Și, bineînțeles, în mod predominant am prefera să o facem prin mijloace politice și diplomatice. Acesta este și motivul pentru care rămînem pregătiți pentru negocieri", a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus într-un interviu acordat RTVI.

Rugat să precizeze dacă discuțiile dintre Moscova și Kiev ar putea fi reluate pe teritoriul unei țări occidentale, cum ar fi Ungaria, Peskov a spus că "aceasta este mai degrabă o concluzie teoretică".

"Este scrisă, mai degrabă, o concluzie teoretică de principiu în această publicație", a spus el.

Anterior, Izvestia, citînd o sursă de rang înalt, a relatat că Rusia ar fi pregătită pentru negocieri cu Ucraina, inclusiv pe teritoriul unei țări occidentale.


În același timp, Peskov a reamintit că partea ucraineană a fost cea care a întrerupt procesul de negociere. "Ei înșiși au recunoscut că acest lucru a fost făcut la îndemnul Marii Britanii, al britanicilor. Prin urmare, situația este destul de evidentă", a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus.

6
0
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?