Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Peskov: „Înarmarea Ucrainei și a altor țări amenință securitatea întregului continent”

28 apr. 14:45   Război în Ucraina
2665

Livrarea în Ucraina și în alte țări a armelor occidentale amenință securitatea continentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov, într-un interviu acordat presei ruse, scrie TASS.

„În sine, tendința de a pompa arme, inclusiv arme grele, către Ucraina și alte țări sunt acțiuni care amenință securitatea continentului, provoacă instabilitate”, a spus Dmitrii Peskov.

La solicitarea de a comenta declarațiile ministrei britanice de externe, Liz Trus, Peskov a pasat responsabilitatea către Maria Zaharova.

„În ceea ce privește evaluarea declarațiilor doamnei ministru de Externe, n-o voi priva de plăcerea de a comenta aceste declarații pe colega mea [purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei] Mașa Zaharova”, a mai spus Peskov.

Realitatea.md amintește că anterior, Liz Truss a cerut continuarea furnizării de arme către Ucraina și, de asemenea, a menționat că este necesar să se asigure că Moldova și Georgia „vor avea o marjă de siguranță și capacitatea de a-și menține suveranitatea și libertatea”.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав