Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Percheziţii anticorupţie la peste 200 de centre de recrutare militară din Ucraina

23 aug. 2023,, 08:15   Externe
3401 0

Peste 200 de centre de înrolare militară au fost percheziționate în Ucraina pentru a eradica un sistem de corupţie ce permite celor chemaţi în armată să scape de aceasta. Anunțul a fist făcut marţi de procuratura ucraineană, în plină contraofensivă, informează Agerpres.

„Forţele de ordine au descoperit sisteme de corupţie la scară mare în aproape toate regiunile ţării (…). În prezent, peste 200 de percheziţii simultane sînt întreprinse”, a anunțat procuratura din Ucraina pe Telegram, notează Noi.md

Anchetatorii suspectează „implicarea unor funcţionari de la birouri de înrolare militară, a celor însărcinaţi cu examinările medicale şi sociale”, au precizat autoritățile

Potrivit anchetei, în schimbul mitei, funcționarii au ajutat cetăţeni să obţină certificate de invaliditate sau să fie recunoscuţi temporar inapţi pentru serviciul militar. Aceasta le permitea să întîrzie sau să evite serviciul militar.

Amintim că, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a destituit deja la începutul lunii august pe toţi responsabilii regionali însărcinaţi cu recrutarea militară, evocînd în special un sistem ce ar permite trecerea ilegală a celor chemaţi în armată „de altă parte a frontierei”.


Zelenski a cerut ca la conducerea recrutării militare să fie puşi soldaţi care au luptat pe front.

La sfîrşitul lui iulie, autorităţile ucrainene au anunţat de asemenea arestarea unui fost comisar al forţelor armate, însărcinat cu mobilizarea şi acuzat de corupţie.

4
4
4
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?