Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Pentru președintele României va fi construită o reședință în București. Cît costă

27 feb. 15:15   Externe
2444 0

Într-unul dintre cartierele de elită din București va fi construită o reședință pentru președintele României, Klaus Iohannis, unde va locui împreună cu familia sa după ce își va încheia cel de-al doilea mandat de șef al statului.

Potrivit unei anchete Recorder publicată pe 27 februarie și citată de g4media.ro, prețul total al lucrărilor se ridică la aproape 9 milioane de euro.

Potrivit anchetei, viitoarea reședință a lui Johannis este fostul sediu al Partidului Național Liberal și al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa de pe Bulevardul Aviatorilor din București. Imobilul este administrat de Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, iar Primăria Municipiului București a autorizat deja executarea lucrărilor de construcție. Se presupune că acesta va fi renovat și modernizat pentru a fi transformat într-o "locuință individuală" pentru Johannis. Potrivit documentelor, autoritățile intenționează să investească aproximativ 7 milioane de euro în renovare, dar sursele Recorder susțin că toate lucrările vor costa în jur de 9 milioane de euro.

După renovare, imobilul va fi transformat într-o vilă cu două etaje de aproximativ 1.200 m2, cu subsol, două săli de sport, sere și un garaj. De asemenea, va exista un birou cu ieșire separată. În plus, noua reședință va fi dotată cu panouri solare, întrucît Iohannis își va plăti singur facturile.

După cum notează publicația, conform legii din România, foștii președinți au dreptul să primească o reședință oficială. Predecesorul lui Iohannis, Traian Băsescu, a primit la finalul mandatului său o vilă pe strada Gogol din București, restaurarea căreia este estimată la 300.000 de euro.


2
2
0
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?