X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Pentagonul a spus că este important să se mențină canale deschise de comunicare cu Rusia

25 feb. 2023,, 12:30   Externe
6144 0

Departamentul de Apărare al SUA consideră că este important în situația actuală menținerea posibilității de contact cu Rusia și China.

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvînt al Pentagonului, Patrick Ryder, la un briefing.

„Cred că este important, absolut important să menținem canalele de comunicare deschise cu Rusia și, de asemenea, cu China”, a spus el, întrebat dacă SUA au nevoie de o astfel de conexiune cu Rusia în acest moment. "Secretarul [al Apărării Lloyd] Austin vorbește adesea despre acest lucru. Menținerea acestor canale de comunicare deschise pentru a reduce șansele de calcul greșit este o responsabilitate importantă pentru toate țările, în special pentru cele cu arsenale militare uriașe. Așa că vom continua să luptăm pentru acest lucru în viitor”, a adăugat Ryder.

Purtătorul de cuvînt al Pentagonului nu a dat un răspuns clar la întrebarea dacă SUA și Rusia au folosit un canal de comunicare menit să evite conflictul „pentru coordonare” în această săptămînă, în timpul unei călătorii la Kiev a președintelui american Joe Biden. „În ceea ce privește călătoria președintelui în Ucraina, v-aș trimite la Casa Albă”, a spus Ryder.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?