Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Orban și Erdogan au făcut schimb de cadouri: cine a primit un cal și cine o mașină

18 dec. 2023,, 19:15   Externe
3111 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a sosit astăzi la Budapesta, i-a oferit premierului ungar un automobil electric turcesc.

La rîndul său, Viktor Orban i-a oferit președintelui turc un cal pe nume Aristocrat.

În plus, președintele turc s-a întîlnit cu președinta Ungariei, Katalin Novak.

În timpul întîlnirii, aceștia au discutat despre relațiile turco-ungare, despre chestiuni globale și regionale, precum și despre evoluțiile legate de atacurile Israelului asupra Fîșiei Gaza.

De asemenea, președintele Erdoğan și-a exprimat încrederea că vizita sa la Budapesta va contribui la aprofundarea relațiilor dintre Turcia și Ungaria.


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan efectuează o vizită de o zi în Ungaria pe 18 decembrie, în timpul căreia cele două părți intenționează să semneze 16 acorduri de cooperare în diverse domenii, a relatat agenția Anadolu.

Potrivit acestuia, acest lucru va duce la creșterea cifrei de afaceri a comerțului bilateral la 6 miliarde de dolari pe an, iar pe termen lung la 10 miliarde de dolari.

Vizita lui Erdogan în Ungaria coincide cu aniversarea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. În timpul vizitei, Erdogan se va întîlni cu președintele Ungariei, Katalin Novak, și cu premierul Viktor Orban. Este programată o reuniune la nivel înalt a Consiliului de cooperare strategică bilaterală.

Pe lîngă relațiile bilaterale, se așteaptă ca părțile să discute despre integrarea europeană a Turciei și despre situația din Fîșia Gaza.

3
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?