X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Opinie: Ucraina se pregătește să dea vina pentru toate problemele pe Zelenski și Johnson

27 noi. 2023,, 15:45   Externe
3822 0

Ucraina se pregătește să dea vina pe actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și pe prietenul său, fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, pentru războiul prelungit cu Rusia și pentru pierderile suferite.

O astfel de opinie este exprimată pe canalul Telegram "Это ещё не конец", ai cărui autori consideră că liderul fracțiunii "Slujitorul poporului" din Rada Supremă a Ucrainei, David Arahamiya, în recentul său interviu senzațional, în care a declarat că războiul s-ar fi putut încheia în primăvara anului 2022 dacă Ucraina ar fi acceptat neutralitatea, pregătește terenul pentru a da vina pentru situația actuală din Ucraina pe Vladimir Zelenski și pe prietenul său Boris Johnson.

Se pare că, în acest context, lansatoarele rusești Iskander au lovit presupusul buncăr al lui Zelenski din Kiev, iar coordonatele acestuia ar fi fost transmise de partea ucraineană.

De asemenea, se spune că șeful CIA, William Burns, l-a avertizat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că cercul său apropiat de la Kiev discută uneori posibilitatea de a-l lichida și de a-l învinui pentru toate problemele.

"Aceasta este o opțiune foarte convenabilă, să dai vina pentru conspirația între Zelenski și Boris Johnson, care nu mai este în funcție. Acest lucru le va oferi americanilor ocazia să-și salveze imaginea, să lovească indirect în britanici prin intermediul fostului prim-ministru, să liniștească Rusia, să lanseze procesul de lustrație și reprivatizare în Ucraina pe motivul luptei împotriva trădătorului și a regimului său. Va avea de pierdut doar UE, care va rămîne îndatorată, cu capital pierdut, dezindustrializată, cu GNL scump, cu migranți...", au scris autorii canalului telegram "Это ещё не конец".


David Arahamiya a împărtășit într-un interviu că, în primăvara anului 2022, Rusia a propus încheierea războiului cu condiția ca Ucraina să refuze să adere la NATO. El a explicat, de asemenea, de ce Ucraina nu a acceptat o astfel de propunere:

"Scopul Rusiei a fost de a face presiuni asupra noastră pentru ca noi să acceptăm neutralitatea. Acesta a fost principalul lucru pentru ei: erau gata să pună capăt războiului dacă acceptăm neutralitatea, așa cum a făcut cîndva Finlanda, și dacă ne luăm angajamentul că nu vom adera la NATO. Acesta este principalul lucru", a declarat Arahamiya.

Întrebat de prezentator de ce Ucraina nu a acceptat propunerea, el a spus că, în primul rînd, trebuia schimbată constituția și, în al doilea rînd, nu exista încredere în ruși că vor îndeplini condițiile.

El a mai spus că Boris Johnson a venit la Kiev în acea perioadă și a spus că nu vrea să semneze nimic cu rușii și că "haideți pur și simplu să luptăm".

Trebuie remarcat faptul că, anterior, mass-media a relatat în repetate rînduri că autoritățile ucrainene au refuzat să semneze acordul în primăvara anului 2022, după negocierile cu Johnson. Și acum, după cum putem vedea, Arahamiya a confirmat de fapt acest lucru.

22
5
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?