Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Olaf Scholz: "Refugiații ucraineni aflați în Germania ar trebui să-și caute de lucru"

14 mai. 11:15   Externe
2309 0

Olaf Scholz i-a îndemnat pe refugiații ucraineni care se află în Germania să își caute de lucru. Potrivit acestuia, piața muncii din Germania are nevoie urgentă de sute de mii de brațe de muncă.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat pentru prima dată că refugiații ucraineni care doresc să rămînă în Germania ar trebui să își caute de lucru.

În Germania, proporția refugiaților ucraineni care și-au găsit un loc de muncă este la un nivel critic scăzut, de aproximativ 25%, în timp ce în Danemarca, de exemplu, 77% dintre refugiații din Ucraina și-au găsit un loc de muncă, relatează Noi.md cu referire la unian.

„În Germania, oricine care muncește aici și nu face nimic rău este destul de sigur că va putea rămîne aici. Garanția de ședere apare și datorită angajării", a subliniat Scholz.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că numărul refugiaților ucraineni care primesc indemnizații din partea Germaniei va scădea.


„Am plătit pentru cursuri de integrare și cursuri de învățare a limbii. Așadar, acum vrem să încurajăm multe persoane să își găsească un loc de muncă. Piața muncii din Germania are nevoie urgentă de sute de mii de mîini", a adăugat Scholz.

9
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?