Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Oficial ONU, uimit de generozitatea moldovenilor privind criza refugiaților

20 mar. 2022,, 11:00   Externe
3048 0

Mecanismele de asigurare a securității alimentare în contextul crizei refugiaților din Ucraina, au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu delegația Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizației Națiunilor Unite, care se află în aceste zile în Republica Moldova.

Natalia Gavrilița a menționat că țara noastră primește cel mai mare număr de refugiați ucraineni pe cap de locuitor și, în acest context, suportul comunității internaționale este de maximă importanță.

Astfel, în susținerea gestionării crizei refugiaților din Ucraina, în următoarea perioadă, PAM va iniția un program de livrare a trei mese pe zi pentru centrele de plasament a refugiaților. De asemenea, PAM va prelua aspectele logistice de depozitare și transportare a ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență.

La rîndul său, director de cabinet al Programului Alimentar Mondial, Robert Turner, s-a arătat satisfăcut de acțiunile Guvernului în procesul de gestionare a crizei refugiaților.

„Sîntem foarte impresionați de acțiunile desfășurate de Guvernul Republicii Moldova în contextul fluxului de refugiați din Ucraina, dar și cum a reacționat populația din Moldova și modul în care comunitățile s-au unit pentru a oferi suport ucrainenilor. Împreună cu Guvernul și Agenția ONU pentru Refugiați, vom contribui pentru a consolida procesele deja începute, dar și pentru a acorda suport familiilor care oferă adăpost refugiaților”, a declarat Robert Turner.


După întrevederea de la Guvern, delegația PAM a mers împreună cu secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, în vizită la centrul de plasament temporar pentru refugiați organizat în cadrul complexului sportiv al Academiei de Studii Economice din Moldova. Centrul are o capacitate de 120 de locuri, fiind cazate 64 de persoane refugiate. Majoritatea acestora sînt femei cu copii și femei însărcinate. Centrul este asigurat cu spații pentru dormit, cantină, sală de sport, un centru medical și internet gratuit. La centrul medical, refugiaților li se acordă asistență medicală, dar și psihologică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?