X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Oamenii de știință din Japonia au realizat un experiment și au dezvăluit cum să devii mai deștept în 3 minute

18 feb. 05:00   Externe
2842 0

Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumină în ceea ce privește relația dintre muzică și activitatea de mișcare și funcția creierului.

Rezultatele, publicate în revista IBRO Neuroscience, indică faptul că doar cîteva minute de dans pe muzică ritmată pot îmbunătăți semnificativ capacitățile cognitive ale unei persoane. Patruzeci și opt de voluntari sănătoși cu vîrste cuprinse între 18 și 26 de ani au fost selectați pentru acest experiment. În timpul exercițiilor pe melodii ritmate, cercetătorii au monitorizat modificările în activitatea cerebrală a participanților cu ajutorul unor tehnologii moderne de monitorizare. O atenție deosebită a fost acordată stimulării cortexului prefrontal, care este responsabil pentru memorie, atenție și procesarea informațiilor.

O constatare importantă a fost aceea că sincronizarea mișcărilor cu muzica joacă un rol esențial în obținerea unor efecte pozitive asupra funcției cognitive. Această descoperire confirmă faptul că alegerea exercițiilor fizice poate fi variată - de la sărituri cu coarda la aerobic, principalul lucru este să se mențină ritmul muzicii. Modificările pozitive ale funcției cerebrale au fost observate după doar trei minute de activitate, oferind o justificare pentru continuarea cercetărilor în domeniul neurobiologiei cognitive.

11
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?