X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

O tînără a refuzat să înapoieze 1,2 milioane de dolari care i-au fost virați, din greșeală, în cont

12 apr. 2021,, 22:30   Externe
3135 0

O tînără de 33 de ani din SUA s-a trezit, peste noapte, cu o avere de 1,2 milioane în cont, bani care fuseseră virați din greșeală. În loc să anunțe banca, femeia a pus repede în aplicare un plan pentru investirea în interes propriu a sumei respective.

Însă toată situația s-a întors împotriva ei, iar în cursul săptămînii trecute a fost arestată, potrivit ABC News, citează digi24.ro.

Femeia, fost dispecer la biroul șerifului dintr-o suburbie a orașului New Orleans, a constatat în luna februarie că în contul ei a ajuns suma de 1,2 milioane de dolari. Banii au fost virați de o companie de servicii financiare, în urma unei erori făcute de un angajat. Femeia ar fi trebuit să primească de la aceeași firmă suma de 85 de dolari. Nu s-a gîndit nici măcar o secundă să anunțe greșeala sau să înapoieze suma. În schimb, a transferat rapid întreaga sumă în alte conturi și și-a cumpărat o mașină nouă și o casă.

Între timp, firma și-a dat seama de eroarea comisă și a încercat să o contacteze pe Kelyn Spadoni pentru a remedia situația, însă a fost în zadar, pentru că femeia nu a mai răspuns la telefon. Firma a trimis, în același timp, și o notificare la bancă, pentru blocarea contului, însă era deja tîrziu, pentru că banii nu mai erau în contul respectiv.

Prin urmare, firma de investiții financiare a dat-o în judecată pe Spadoni. Între timp, șefii ei au aflat de toată întîmplarea și au concediat-o. În cursul săptămînii trecute, o instanță a decis arestarea ei sub acuzații de furt, fraudă bancară și transmitere ilegală de fonduri monetare, după ce s-a stabilit că în contractele încheiate cu clienții lor, firma de investiții precizează clar că în cazul virării unor sume necuvenite, aceștia au obligația să le returneze.


Potrivit sursei citate, firma a recuperat deja cea mai mare parte din suma virată din greșeală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?