Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

O ţară îşi închide piaţa imobiliară pentru străini

18 aug. 2018,, 00:00   Externe
3484 0

După o creştere semnificativă a preţurilor pe piaţa imobiliară, parlamentarii neozeelandezi au votat o lege care le interzice străinilor, cu unele excepţii, să achiziţioneze sau să construiască locuinţe în ţara lor.

Parlamentarii neozeelandezi au răspuns favorabil unei promisiuni de campanie a premierului de centru-stînga Jacinda Ardem şi au votat o lege care le interzice străinilor să achiziţioneze locuinţe sau să investească pe piaţa imobiliară din ţara lor.

Scopul acestei legi este de a stopa creşterea preţurilor la locuinţe. Potrivit Europe1, preţurile pe piaţa imobiliară a Noii Zeelande au crescut cu 30% în ultimii cinci ani, de două ori mai mult în comparaţie cu veniturile, un fenomen care ar fi cauzat de investitorii străini, în mare parte chinezi. În opinia ministrului neozeelandez al Dezvoltării Economice, piaţa imobiliară din ţara sa nu va mai depinde de-acum de cele internaţionale. „Este o etapă foarte importantă, care arată determinarea Guvernului de a le permite cît mai multor neozeelandezi să îşi poată îndeplini visul de a avea o proprietate“, a declarat ministrul David Parker. Totuşi, legea are excepţii, nefiind aplicabilă cetăţenilor din Australia şi Singapore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?