Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

O structură ciudată a fost descoperită lîngă piramidele din Giza

16 mai. 19:30   Externe
3326 0

O echipă de arheologi din Japonia a făcut o descoperire în necropola de vest din Giza, o structură subterană enigmatică în formă de „L”.

Arheologii au utilizat tehnologii avansate, fiind măsurate eventualele structuri subterane. Aceștia au identificat o anomalie la aproximativ 2 metri adîncime în necropola de vest din Giza.

Această anomalie, care pare să fie o structură subterană în formă de „L”, măsura cel puțin 10 metri în lungime. Conform studiului, structura de forma literei „L” pare să fi fost umplută cu nisip după ce a fost construită, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Structura este descrisă drept „o anomalie foarte rezistivă”, ceea ce înseamnă că a fost construită dintr-un amestec de nisip și pietriș, conform analizei echipei de arheologi.

Potrivit cercetării, necropola de vest din Giza adăpostește morminte ale familiilor regale și ale oficialilor de rang înalt. Numeroase dintre aceste morminte sînt marcate de pietre rectangulare și structuri construite din cărămizi de lut uscat la soare, avînd acoperișuri plate, cunoscute sub denumirea de „mastabas”.

1
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?