Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O relicvă culturală care a fost căutată timp de 40 de ani a fost returnată Chinei

7 feb. 22:30   Externe
2059 0

Recent a devenit cunoscut faptul că un vechi vas ritualic din bronz, furat în urmă cu 40 de ani și exportat ilegal în străinătate, a fost returnat în China.

Administrația de Stat pentru Protecția Patrimoniului Cultural din Republica Populară Chineză a anunțat despre acest lucru miercuri.

Potrivit raportului, un vas ritualic numit "Feng Xingshu Gui", găsit în 1978 în timpul săpăturilor la un sit arheologic din perioada tîrzie a dinastiei Zhou de Vest / 1046 - 771. î.Hr. / în cartierul Famen al orașului Baoji, provincia Shaanxi, nord-vestul Chinei/, a fost clasificată ca relicvă culturală sub cea mai înaltă categorie de protecție de stat.

Cu toate acestea, acest artefact a fost furat în noiembrie 1984, scos ilegal din țară și a dispărut undeva în străinătate. De atunci, s-au efectuat căutări continue și s-au făcut eforturi pentru a returna comoara în patrie.

În ianuarie 2023, departamentul a primit informații că relicva furată a fost localizată în New York, America și a lansat o procedură de returnare a monumentelor și artefactelor culturale pierdute.


Într-o declarație, departamentul a spus că proprietarul vasului, Raymond King, și mama sa, după ce au aflat istoria asociată cu obiectul antic din bronz, au fost de acord să-l returneze necondiționat guvernului chinez.

Administrația de Stat pentru Protecția Patrimoniului Cultural din Republica Populară Chineză a promis că va depune eforturi suplimentare pentru a proteja, studia, populariza și demonstra aceste relicve relevante în viitor.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?