Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1301

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, evitată în ultimul moment

18 oct. 2021,, 23:00   Externe
2242 0

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, care ameninţa să paralizeze industria cinematografică americană începînd de luni, a fost evitată în ultimul moment, după încheierea unui acord privind condiţiile de muncă ale acestor angajaţi, a anunţat principalul sindicat din acest sector, informează AFP.

"Este un final demn de un film de la Hollywood", a declarat într-un comunicat publicat sîmbătă seară Matthew Loeb, preşedintele sindicatului IATSE, care reprezintă cîteva zeci de mii de angajaţi din industria cinematografică hollywoodiană, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Aceşti angajaţi - cameramani, specialişti în decoruri, creatori de costume şi experţi în machiaj - ameninţau cu organizarea unei greve începînd de la miezul nopţii de duminică după blocarea negocierilor privind un nou contract colectiv de muncă.

Acordul semnat în ultimul moment va trebui să fie aprobat de membrii sindicatului IATSE.

În pofida mai multor luni de discuţii, Alianţa producătorilor de cinema şi de televiziune (AMPTP) - care reprezintă studiouri precum Disney, Warner şi Netflix - refuza să accepte unele dintre revendicările formulate de membrii sindicatului IATSE.

Convenţia nou semnată propune de acum "rezolvarea unor probleme fundamentale, precum perioade de odihnă rezonabile, pauze de masă, un salariu decent pentru cei de la baza eşalonului salarial şi creşteri consecvente ale compensaţiilor acordate de către companii", precizează comunicatul publicat de acest sindicat.

"Am înfruntat unele dintre cele mai bogate şi mai puternice companii tehnologice şi de divertisment din lume şi am obţinut un acord cu AMPTP care răspunde nevoilor membrilor noştri", a adăugat Matthew Loeb.

AMPTP a confirmat acordul pentru postul CNN, fără să facă alte comentarii pe această temă.

Protestul acestor angajaţi din sectorul tehnic de la Hollywood a beneficiat de sprijinul unor vedete de prim rang, precum actorii Julia Louis-Dreyfus şi Samuel L. Jackson, dar şi de cel al unor personalităţi politice de stînga, precum Bernie Sanders şi Elizabeth Warren.

Cel mai recent protest social de amploare care a avut loc la Hollywood a fost greva scenariştilor, care a paralizat industria audiovizuală americană în perioada 2007-2008. Acel conflict de 100 de zile a provocat pierderi financiare de 2 miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de experţi independenţi.

În schimb, angajaţii din sectorul tehnic de la Hollywood nu şi-au mai întrerupt activitatea din 1945, cînd o grevă de şase luni a degenerat în înfruntări violente în faţa studioului Warner Bros.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?