X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

O furtună de zăpadă face ravagii în centrul şi nord-estul Statelor Unite

5 feb. 2022,, 01:00   Externe
2214 0

O furtună de zăpadă, care s-a abătut joi asupra regiunilor centrale şi nord-estice din Statele Unite unde a provocat ninsori abundente, a făcut ca traficul rutier să devină periculos şi aproape imposibil, a privat de electricitate mii de familii şi a obligat închiderea şcolilor în mai multe state americane.

Avertizările de ninsoare şi polei rămîn în vigoare pentru o mare parte a teritoriului Statelor Unite, din Texas în Midwest şi New England, pînă vineri dimineaţă, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Peste 100 de milioane de persoane din cel puţin 25 de state americane sînt vizate de coduri roşii de vreme severă pe parcursul zilei de joi.

O furtună de gheaţă, fenomen foarte periculos, este în curs de desfăşurare în Texas, Arkansas şi Kentucky. Un strat de gheaţă cu grosimea de peste 1,2 centimetri ar putea să se depună pînă vineri dimineaţă în anumite zone, avînd potenţialul să provoace pene de electricitate, să doboare copaci şi să cauzeze condiţii dificile de călătorie, au avertizat specialiştii de la NWS.

După ce furtuna a cauzat miercuri ninsori abundente în Midwest, în anumite porţiuni din această regiune ar putea să se depună un strat de zăpadă de 15 centimetri în cursul zilei de joi. Ninsorile vor fi însoţite de vînturi cu viteze de 56 de kilometri pe oră, care vor reduce semnificativ vizibilitatea.

Şcolile districtuale din mai multe state americane, inclusiv din Texas, Michigan şi Ohio au decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi. Şcolile din oraşul Dallas, în care învaţă 145.000 de elevi, au fost închise pentru zilele de joi şi de vineri.

Peste 50.000 de locuinţe şi sedii de companii din Texas şi alte 25.000 din Arkansas au rămas joi dimineaţă fără electricitate, potrivit site-ului Poweroutages.us.

Mai mult de 1.000 de curse aeriene au fost anulate spre şi dinspre aeroporturile din Dallas şi Austin, iar alte 500 de zboruri au fost anulate spre şi dinspre Aeroportul Internaţional O'Hare din Chicago, a anunţat site-ul Flightaware.com. În total, peste 4.000 de curse aeriene au fost anulate în Statele Unite din cauza acestei furtuni.

Furtuna a provocat şi scăderea temperaturilor. Valorile maxime care vor fi înregistrate în numeroase zone din regiunea marilor cîmpii americane şi din valea fluviului Mississippi vor fi considerabil mai scăzute decît mediile sezoniere în următoarele cîteva zile, au avertizat meteorologii de la NWS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?