Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

O femeie a lăsat moștenire animalelor sale de companie 2,8 milioane de dolari

26 ian. 00:30   Externe
2476 0

O femeie în vîrstă din China a decis să-și lase averea de 2,8 milioane de dolari cîinilor și pisicilor sale, în locul să le-o dea copiilor săi, deoarece aceștia nu au vizitat-o niciodată cînd era bolnavă.

Potrivit The Independent, femeia este din Shanghai și are numele de familie Liu. Ea și-a schimbat testamentul deoarece copiii ei ar fi neglijat-o la bătrînețe, în timp ce animalele de companie i-au oferit companie și confort.

O clinică veterinară locală a fost desemnată ca administrator al moștenirii, în condițiile în care în China există provocări legale care împiedică testamentele directe către animale, a precizat South China Morning Post, care citează Zonglan News.

Doamna Liu a vrut să lase toată moștenirea animalelor sale de companie, dar acest lucru nu este legal în China. De asemenea, se pare că era supărată pe urmașii ei pentru că nu o vizitau, chiar și atunci cînd era bolnavă.

Vîrsta exactă a doamnei Liu nu este clară. Ea a fost menționată ca fiind o femeie "în vîrstă" în informațiile din presă.


Chen Kai, un oficial de la sediul central al Centrului de înregistrare a testamentelor din Beijing, a declarat pentru presă că "există alternative pentru a rezolva această problemă".

"Testamentul actual al lui Liu este unidirecțional, iar noi am fi sfătuit-o să numească o persoană de încredere pentru a supraveghea clinica veterinară pentru a se asigura că animalele de companie sînt îngrijite corespunzător", a adăugat el.

Se pare că povestea a stîrnit discuții aprinse online, despre dinamica familiei și practicile de moștenire din China.

Între timp, aceasta nu este prima dată cînd animalele de companie s-au îmbogățit după ce oamenii lor le-au lăsat o moștenire uriașă.

Un astfel de caz este cel al magnatului hotelier Leona Helmsley, care a lăsat moștenire 12 milioane de dolari (9,4 milioane de lire sterline) într-un fond fiduciar pentru bunăstarea cîinelui său maltez, pe nume Trouble, la moartea sa în 2007.

Această moștenire a atras atenția publicului și a stîrnit numeroase critici, ceea ce a dus la reducerea ulterioară a sumei la 2 milioane de dolari (1,57 milioane de lire sterline) de către un judecător.

Un alt cîine, un ciobănesc german numit Gunther IV, a fost considerat unul dintre cei mai bogați cîini din lume. Potrivit Guinness World Records, contesa germană Karlotta Liebenstein a murit și i-a lăsat lui Gunther IV averea sa de mai multe milioane de euro.

În 2010, creatorul de modă Alexander McQueen a alocat o parte substanțială din averea sa de 20 de milioane de dolari (15,7 milioane de lire sterline) cîinilor săi. "Rich Dogs Of Instagram" documentează viețile luxoase pe care le duc unii cîini.

4
4
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?